17 Nisan 2014 Perşembe

KENGER KIZARTMASI ve TERBİYELİ KENGER YEMEĞİ



MALZEMELER:
KIZARTMA:
1 kg kenger
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı su
tuz
arzuya göre karabiber & kırmızı biber
kızartmak için yağ
YAPILIŞI:
Kengerleri resimdeki gibi ayıklayıp dikenlerini alıyoruz. Hazırladığımız harca bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz. Arzuya göre üzerine dövülmüş sarımsak, limon ve maydanozlu sos veya sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..





TERBİYELİ KENGER YEMEĞİ:
MALZEMELER:
1,5 kg kenger
1 orta boy kuru soğan
yarım kg kuzu veya oğlak eti
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
Kengerlerimizi güzelce ayıklayıp yıkıyoruz.
Zeytinyağında etimizi pişiriyoruz. Ardından önce küçük doğranan soğanımız ile biraz çevirip, daha sonra kengerlerimizi tencerenin içerisine koyuyoruz. Azar azar su ve tuz ilave ederek pişiriyoruz. Piştikten sonra içerisine yoğurt ve unu yemeğin suyu ile sulandırarak ilave ediyoruz. Hafif katı kıvamına gelince arzuya göre limon suyu ilave ederek ocaktan alıyoruz. Üzerine karabiber serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.. 


*"Kenger" Şevket-i Bostan'ın dikenli üst kısmı olduğu için aynı şekilde pişiriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder