27 Nisan 2014 Pazar

PEYNİRLİ IZGARA KABAK



MALZEMELER:
4 adet orta boy kabak
1 tutam maydanoz
4 dal nane
2 yumurta
1 kaşık zeytinyağı
2 kaşık süt
200 gr dil peyniri (ya da arzu ettiğiniz başka bir peynir)
3 ceviz
1 dilim ekmek
pul biber
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Kabaklar uzunlamasına ince dilim halinde kesilir ve 2-3 damla zeytinyağı ile yağlanmış tavada ızgara yapılır. Borcam kabına kabakların üçte biri dizilir. İnce doğranmış peynir, dövülmüş ceviz, maydanoz ve pul biber kabakların üzerine serpilir. Üzerine bir kat daha kabak dizilir tekrar peynir, pul biber ve doğranmış maydanoz serpilir. En üst kata ise tekrar önce kabak, peynir daha sonra doğranmamış nane yaprakları dizilir. Başka bir kapta yumurtalar çırpılır ve içerisine süt, zeytinyağı eklenerek kabakların üzerine dökülür. Ardından ufalanmış ekmek üzerine serpilir ve 180 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra biraz ılıması beklenir ve dilimleyerek servis yapılır..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder