29 Mart 2015 Pazar

POĞAÇA & SANDVİÇ VE KOLAY PİZZA HAMURU


MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 ceviz büyüklüğünde yaş bira mayası
2 su bardağı ılık su
1 kg buğday unu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yumurta
çörek otu
susam

YAPILIŞI
 Bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Hamurun elimize yapışmaması için elimizi sürekli sıvıyağına batırırız. Üzeri kapatılan hamur 20 dakika beklemeye bırakılır. Daha sonra dilediğiniz büyüklükte bezelere ayırdığınız hamura elinizi yağlayarak istediğiniz şekli verebilirsiniz. Üzerine yumurta sürülen ve çörek otu, susam serpilen poğaçalar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Ben poğaçalar piştikten sonra ortadan kesip içerisine peynir, maydanoz vb. koydum. Sizler de arzuya göre pişmeden önce veya piştikten sonra içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun..
Bu hamuru pizza  hamuru olarak da kullanabilirsiniz. Pizza yapmak için tepsiye yayılan hamurun üzerine sulandırılmış domates salçalı kekikli sos sürülür ve arzuya göre üzerine istenilen malzemeler eklenerek 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder