5 Mart 2015 Perşembe

TART


MALZEMELER
2 yumurta
125 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
250 gr un
yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
üzeri için:
marmelat

YAPILIŞI
Elenen unun ortası açılır erimemiş olarak tereyağı, yumurta, şeker, karbonat ve vanilya konularak iyice yumuşayacak şekilde yoğurulur.
Elde edilen yumuşak hamur 15 dk buzdolabında üzeri kapalı şekilde dinlendirilir. Dinlenmiş hamur yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıba eğer yoksa normal tepsiye yayılır. Hamurdan,tartın üzerini süslemek için bir avuç kadar ayrılır. Tepsiye yayılan hamurun kabarmaması için bir kaç yerine çatal batırılır ve üzerini kaplayacak şekilde nohut veya fasulye konulur.
180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir. Diğer taraftan süslemek için ayırdığımız hamura 2 tatlı kaşığı kadar un ilave ederek daha sert bir hamur elde edilir. Fırından çıkan tartın üzerinden nohutlar alınır ve ayırdığımız hamurun bir kısmından yaptığımız ince şerit marmeladın akmaması için tartın kenarına konulur. Daha sonra arzu edilen marmelat (ben kayısı marmeladı kullandım) tartın üzerine yayılır ve tartın üzeri kalan hamurla istenildiği şekilde süslenir. Tartımız tekrar 15-20 dakika pişmek üzere fırına verilir. Afiyet olsun...
Not: Bu tarifi küçük tart kalıplarında da uygulayabilirsiniz.
  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder