20 Eylül 2012 Perşembe

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ


   MALZEMELER:
    1 lt tam yağlı süt 
    2 kahve fincanı un
    4 fincan toz şeker
    1 paket damla sakızı (veya 1 yemek kaşığı damla sakızı macunu)
    1 paket vanilya
    üzerini süslemek için  tarçın
   YAPILIŞI:
Öncelikle damla sakızımızı paketiyle buzlukta dondurup, ardından buzluktan çıkartıp döverek toz haline getiriyoruz. Damla sakızlarımızı toz şekerin içine karıştırıyoruz. (Çünkü damla sakızlarımızı iyice dövmeden sütün içine atarsak dağılmaz.)Ardından sütün içerisine un, vanilya ve şekerimizi atıp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra bir kenarda biraz ılımasını bekleriz ve ardından mikserde iyice çırparız (yaklaşık 5 dk) ve kaselerimize alırız. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder