GİRİT USULÜ FIRINDA KABAK
6 Adet küçük kabak
1 baş sarımsak
Yarım kg domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
YAPILIŞI:
Kabaklar resimde görüldüğü gibi
kesilir. Aralarına sarımsaklar yerleştirilir.(isterseniz üzerlerine de
serpiştirebilirsiniz. Ama içine yerleştirildiğinde lezzetini daha iyi çekiyor).Kabukları
soyulup yemeklik doğranmış domatesler bir fırın kabına konulur. Biber salçası
ve isteğe göre tuz eklenir, yağı da ilave edilip, salça domateslere dağılacak
şekilde karıştırılır.
Üzerine kabaklarımız yerleştirilir. Kaptaki domateslerin
bir kısmı kabakların üstüne serpiştirilir. Üzerine 1 çay bardağı su eklenir.(Yeterli gelmezse yeniden su eklenebilir.)
Yemeğimizi önceden 200 derecede
ısıttığımız fırınımıza veririz. Kabak yemeğimizin özelliği yağıyla kalmasıdır. Fırında
üstü kızardıktan sonra, ben alt kısmını da kızarsın diye çeviriyorum. Tekrar
üstü kızarınca fırından alıp servise sunuyoruz.
*Kabak yemeğimiz güzel bir diyet yemeğidir.
Kabak yemeği ocakta kolay pişmesine rağmen fırında geç pişer. Fırınınız turbo
ise sorun yok demektir. Zamanım çok kısıtlı olduğunda ben kabakları önce tencerede
pişirip daha sonra fırının ızgarasını yakarak suyunu çektirip üzerinin
kızarmasını sağlıyorum. Yanında şehriyeli bulgur pilavı güzel gidiyor J Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder