MALZEMELER:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1/5 çay bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Yeşil mercimekler bir taşım kaynatılıp suyu dökülür. Tencerede önce yağımızla yemeklik doğranmış soğanlarımızı pembeleştiririz. Ardından kuru nanemizi,salçalarımızı ekleyip karıştırırız. Daha sonra domateslerimizi ve minik doğranmış sarımsaklarımızı ekeyerek biraz pişmesini sağlarız.Haşlanmış mercimeklerimizi, sıcak suyu, sirkeyi ve tuzu da ekleyerek pişmeye bırakırız . Pişene kadar suyu azaldıkça sıcak su ilave ederiz. Afiyet olsun...
Yemeğimizi yerken arzuya göre sirke ilave ederek yiyebilirsiniz, bizler öyle yiyoruz :)
Birkaç Taze kırmızı biberi de küçük küçük doğrayıp koyabilirsiniz.Fazla değil.(ben sevmem)ama büyüklerimiz öyle yaparlardı.
YanıtlaSilRahmetli büyüklerimden gördüğüm gibi yapmaya çalışıyorum ama sizin dediğiniz gibi de deneyeceğim. Teşekkür ederim
YanıtlaSil