MALZEMELER:
500gr nohut
8 diş iyice dövülmüş sarımsak
2 çay bardağı tahin
yarım çay bardağı limon suyu
yarım çay kaşığı kimyon
tuz
kıvamını bulana kadar sıcak su (1-2 çay bardağı)
YAPILIŞI:
Bir gece önceden ıslatılmış nohutlar iyice haşlanır ve su hariç diğer malzemelerle beraber robot ya da blender yardımı ile iyice ezilir. Krema kıvamına gelene kadar sıcak su eklenir. Daha sonra ince bir tabaka halinde servis tabağına alınır. Üzeri kimyon, pul biber, arzuya göre sumak ile süslenir ve üzerine zeytinyağı veya tereyağı ile kavrulmuş çam fıstığı ortasına dökülür. Humus Antakya'da bu şekilde sunulurken, Tarsus'ta üzerine tereyağında pişirilmiş pastırma da ilave edilerek yenilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder