MALZEMELER:
1 kg Patates
Zeytinyağı
6 Yumurta
Tuz
YAPILIŞI:
İnce yuvarlaklar halinde doğranmış patateslerimizi tuzlayıp sıvı yağda kızartıyoruz. Başka bir kapta yumurtalarımızı tuz ile biraz çırpıyoruz. Kızaran patateslerimizi bir tavaya alıp üzerine çırptığımız yumurtaları döküyoruz. Pişmeye başladığında kenarların tavaya yapışmaması için yumurtaları spatula yardımı ile tavadan ayırıyoruz. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafının da pişmesi için bir kapak yardımı ile ters çevirirken boş kalan tavaya lezzet vermesi ve yapışmaması için bir çay kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek diğer yüzünü de spatula yardımıyla hafifçe bastırarak iyice pişiriyoruz. Vruves (hardal, turp otu) salatası (fakat maalesef mevsimi değil:)) , soğan ve zeytin üçlüsüyle çok güzel oluyor..Afiyet olsun...
Patatesler parmak parmak da doğranabilir.Çok pratik bir yemek oluyor,özellikle öğlen yemeği için ideal.Yerken biraz karabiber ekip limon sıkmak farklı bir lezzet oluşturuyor.
YanıtlaSilEvet kesinlikle katılıyorum limon ve karabiberle çok güzel oluyor, teşekkür ederim
YanıtlaSilTebrikler. Unutulmaya yüz tutmuş yerel yemekleri tekrar canlansırdığınız için tesekkürler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim güzel yorumlariniz icin
Sil