21 Eylül 2012 Cuma

SFUGATO (SUGATO)


MALZEMELER:
1 kg Patates
Zeytinyağı
6 Yumurta
Tuz

YAPILIŞI:

İnce yuvarlaklar halinde doğranmış patateslerimizi tuzlayıp sıvı yağda kızartıyoruz. Başka bir kapta yumurtalarımızı  tuz ile biraz çırpıyoruz. Kızaran patateslerimizi bir tavaya alıp üzerine çırptığımız yumurtaları döküyoruz. Pişmeye başladığında kenarların tavaya yapışmaması için yumurtaları spatula yardımı ile tavadan ayırıyoruz. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafının da pişmesi için bir kapak yardımı ile ters çevirirken boş kalan tavaya lezzet vermesi ve yapışmaması için bir çay kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek diğer yüzünü de spatula yardımıyla hafifçe bastırarak iyice pişiriyoruz. Vruves (hardal, turp otu) salatası (fakat maalesef mevsimi değil:)) , soğan ve zeytin üçlüsüyle çok güzel oluyor..Afiyet olsun...






4 yorum:

  1. Patatesler parmak parmak da doğranabilir.Çok pratik bir yemek oluyor,özellikle öğlen yemeği için ideal.Yerken biraz karabiber ekip limon sıkmak farklı bir lezzet oluşturuyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet kesinlikle katılıyorum limon ve karabiberle çok güzel oluyor, teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler. Unutulmaya yüz tutmuş yerel yemekleri tekrar canlansırdığınız için tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumlariniz icin

      Sil