Vazgeçilmez bir lezzet..(*maratha = rezene,arapsaçı)
MALZEMELER:
1 kg arapsaçı
300 gr kuzu eti
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 büyük kuru soğan
arzuya göre 1 çay kaşığı domates salçası
yarım limon
tuz
1,5 su bardağı sıcak su
arzuya göre 1 patates ( normalde etli marathaya patates konulmaz ancak ben sevdiğim için eklemiştim)
YAPILIŞI:
Etimizi yağda kavuruyoruz (tam pişirmiyoruz çünkü arapsaçıyla birlikte de pişecek). İçerisine 1 çay kaşığı domates salçamızı, ince kıyılmış soğanlarımızı ekliyoruz. Biraz çevirdikten sonra yıkanıp doğranmış arapsaçını ilave edip karıştırıyoruz. Sıcak suyu ve tuzu ekleyerek pişiriyoruz. Afiyet olsun...
*Şu an mevsimi değil önceden pişirmiştim ama paylaşmak istedim.
domates salçasına gerek yok ama patates koymak iyi fikir Meral Hanım takipçiniz olacağım süper......
YanıtlaSildomates salçasına gerek yok ama patates koymak iyi fikir Meral Hanım takipçiniz olacağım süper......
YanıtlaSilHarika bir yemek kuzu eti olmazsa olmazıdır. Elinize sağlık Meral Hanım..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim afiyet olsun..
YanıtlaSil