11 Eylül 2012 Salı

KÖZLENMİŞ KARNIYARIK

KÖZLENMİŞ KARNIYARIK
 


    MALZEMELER

          6 adet patlıcan
          400 gr yağsız kıyma
          1 büyük kuru soğan
          2 orta boy domates
          1 tatlı kaşığı biber salçası
          arzuya göre 1 adet kırmızı biber
          yarım çay bardağı zeytinyağı
          ince kıyılmış maydanoz
          tuz
          karabiber

YAPILIŞI

          Bir tavada patlıcanları közlerken, kıymayı pişireceğimiz başka bir tavaya; önce zeytinyağımızı,ardından kıymayı ilave ederiz. Ara ara karıştırarak kendi suyunu çekip rengini değiştirene kadar kavururuz.




İçerisine soğanlarımızı atıp karıştırarak öldürüyoruz daha sonra, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve ince doğranmış kırmızı biberimizi ilave edip biraz karıştırırız. Ardından kabukları soyulup doğranmış domastesleri ve tuzunu da ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz. Ocağı kapatıktan sonra karabiberini ve maydanozunu ekleriz.
 Resimde görüldüğü gibi közlenmiş patlıcanları keserek içerisine kıymayı yerleştirip sunuma hazırlarız. Arzuya göre süslemek için domates de közleyebilirsiniz. Afiyet olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder