MALZEMELER:
1 tavuk göğsü ( arzuya göre tavuk yerine eşit miktarda kuşbaşı doğranmış et.Aslında yemeğin orjinali kuzu eti ile yapılır ancak ben hafif olduğu için tavuğu tercih ediyorum.)
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytin yağı
2 dilim limon (kırmızı et ile yaparsanız limona gerek yok)
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı su
tuz
kekik
karabiber
YAPILIŞI:
Etlerimizi tereyağı ve zeytin yağı karışımında suyunu çektirip ağzı açık kavuruyoruz. Tavuğun kokusunu alması için kavururken içerisine 2 dilim limonu ve kekiğimizi, tuzumuzu atıyoruz. Başka bir kapta 1 su bardağı yoğurdu, 1 çorba kaşığı unu ve suyumuzu karıştırarak kavrulan etlerin içerisine ekliyoruz. Krema kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Karabiberini ekleyerek ocaktan alıyoruz. Yanında pirinç pilavı güzel gidiyor :), Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder