Stifado
MALZEMELER:
1 kg yağsız kuşbaşı doğranmış et (tercihen dana)
1 kg arpacık soğan ( elinizde yoksa iri piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan)
8-9 diş doğranmış sarımsak
1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 küçük domates
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı karabiber
1/4 çay bardağı üzüm sirkesi
6 adet defne yaprağı
YAPILIŞI:
Tencereye zeytinyağımızı koyarak etimizi biraz çeviriyoruz ardından bir miktar su ekleyerek, suyunu çekip yağıyla kalana kadar etlerimizi pişiriyoruz.
İçerisine domates salçası ve küçük doğranmış domatesimizi, soğan, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, sirke ve defne yapraklarını da ekleyerek karıştırırız. Ardından 3 çay bardağı sıcak suyu ilave ederek yemeğimizi pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Muhteşem bir lezzet :) Ellerinize sağlık,bayıldım :)
YanıtlaSilMuhteşem bir lezzet :) Ellerinize sağlık,bayıldım :)
YanıtlaSilAfiyet olsun, beğenmenize sevindim uzun süredir giremediğim için cevabım geç oldu kusura bakmayın :)
YanıtlaSilÇok güzel bir yemek görüntü 10 numara,yağsız kuzu eti de olursa daha lezzetli olur.Domates konmasa da olabilir.Elinize sağlık Meral Hanım
YanıtlaSilHarika bir yemek.görüntü ve sunum 10 numara.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilYorum ve önerileriniz için teşekkür ederim uzun zamandır internete giremedigim için sorunlarınızı yeni gördüm tekrar teşekkürler
YanıtlaSilYorum ve önerileriniz için teşekkür ederim uzun zamandır internete giremedigim için sorunlarınızı yeni gördüm tekrar teşekkürler
YanıtlaSilCanım hocam tarifiniz harika. Ne zaman özel bir tarif tatmak istesem kendimi sizin bloğunuzda buluyorum hemen hemen her tarifinizi denedim hepsi birbirinden harika ellerinize ve güzel yüreğinize sağlık. Saygılar...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Merveciğim, afiyet olsun yeni tariflerde buluşmak üzere :)
SilAnneciğim ellerine sağlık sayende mükemmel oldu yemeğim :))
YanıtlaSil