27 Eylül 2012 Perşembe

AÇIK EKMEK VE TANTUNİ

Bayat ekmek değerlendirerek açık ekmek yapımı:

          

         MALZEMELER:
          
             Elimizde bulunan bayat ekmekler

             Alabildiği kadar un

             YAPILIŞI:
              Ekmeklerimizi suda ıslatır yumuşayınca süzeriz.Suyunu sıkarak robotta çekeriz veya elle yoğururuz. Yoğurduğumuz ekmeklerin içerisine kulak memesinden sert kıvama gelene kadar un ekleriz. Bezelere ayırıp kurumaması için üstünü örteriz, bezeleri tek tek açarak teflon tavada ters yüz ederek pişiririz.   








             Yaptığımız açık ekmeklerimizi, ister peynirli soğanlı sıkma içi hazırlayarak, ister tantuni yaparak veya közlenmiş patlıcanla  tantunimizi birlikte sararak üzerine de sarımsaklı yoğurt ve pul biber serperek farklı bir lezzet katabiliriz.

            TANTUNİ
            
         MALZEMELER :
          
300 gr et  (biftekle de yapabilirsiniz.)
1 küçük domates    
tuz
sıvı yağ (arzuya göre kuyruk yağı ekleyebilirsiniz)
sarmak için açık ekmek

        YAPILIŞI:
          Etlerimizi minik minik doğrarız (tavla zarı gibi).Tavamıza bir kaşık zeytinyağı  koyduktan sonra etlerimizi şöyle bir çevirip,suyu da ekleyerek haşlarız. Suyunu çektirdiğimiz etin içerisine 2 kaşık yağ ilave ederek kavururuz. Kavrulduktan sonra   kabuğu soyulup minik minik doğranmış veya rendelenmiş domatesimizi ve tuzu ilave ederiz.  Domateslerin suyunu çektirerek etle kaynaşmasını sağlarız. Ekmeklerimizi yağlar içine etlerimizi, domates ve soğan piyazı ilavesiyle sarıp servise sunarız. Arzu ederseniz ,tantuninizi sararken içerisine közlenmiş patlıcanda ilave ederek sarımsaklı yoğurtla farklı bir lezzet de deneyebilirsiz. Afiyet olsun ..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder