24 Eylül 2012 Pazartesi

ÇİN BÖREĞİ


MALZEMELER:
6 adet yufka
400 gr kıyma
4 adet kuru soğan
ince doğranmış 2 çorba kaşığı kadar maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
karabiber
tuz
arzuya göre pulbiber
Kızartmak için:
yumurta
un
galeta unu
yağ

 YAPILIŞI:
Kıymamızı yağımızla kavurup, ardından ince doğranmış soğanlarımızı da ekleyerek pişiriyoruz (İçli köfte içi hazırlar gibi yakın zamanda onun da tarifini vereceğim :). İçerisine biber salçamızı ekleyerek biraz çeviriyoruz. Biberi, tuzu ve maydanozu da ekleyerek ocağımızı kapatıyoruz. Sigara böreği saracakmış gibi 8 parçaya bölünmüş yufkalara şekildeki gibi kalın bir şekilde sıkı olmadan sarıyoruz. Ardından önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve daha sonra da galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder