12 Eylül 2012 Çarşamba

KALBURA BASTI TATLISI


 KALBURA BASTI


MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
250 gr margarin (eritilmiş)
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı su
alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ MALZEME:
300 gr ceviz içi (iri çekilmiş)
biraz tarçın
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
bir kaç damla limon
şerbeti önceden  hazırlanır, soğumaya bırakılır 

YAPILIŞI:
              Hamuru hazırlayacağımız kabın içine erimiş margarini, yumurtayı, yoğurdu ve suyu ilave ederek karıştırırız. Ardından unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek içerisine ekleriz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğururuz. Daha sonra resimde görüldüğü şekilde bir rende ya da kalbur üzerine ceviz büyüklüğündeki hamurumuzu açıp, iç malzemesini  içine yerleştirerek şekil veririz. Şerbeti pişirmek için bütün malzemeleri bir tencereye alarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca yavaşa alırız, şerbet kıvamına gelince ateşten alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirerek, üzerine sıcakken soğumuş şerbetimizi dökeriz.Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder