16 Eylül 2012 Pazar

HUMUS



       MALZEMELER:
         500gr nohut
         8 diş iyice dövülmüş sarımsak
         2 çay bardağı tahin
         yarım çay bardağı limon suyu
         yarım çay kaşığı kimyon
         tuz
         kıvamını bulana kadar sıcak su (1-2 çay bardağı)
       YAPILIŞI:
Bir gece önceden ıslatılmış nohutlar iyice haşlanır ve su hariç diğer malzemelerle beraber robot ya da blender yardımı ile iyice ezilir. Krema kıvamına gelene kadar sıcak su eklenir. Daha sonra ince bir tabaka halinde servis tabağına alınır. Üzeri kimyon,  pul biber, arzuya göre sumak ile süslenir ve üzerine  zeytinyağı veya  tereyağı ile kavrulmuş çam fıstığı ortasına dökülür. Humus Antakya'da bu şekilde sunulurken, Tarsus'ta üzerine tereyağında pişirilmiş pastırma da ilave edilerek yenilir. Afiyet olsun...
               








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder