9 Eylül 2012 Pazar

GİRİT USULÜ FIRINDA KABAK



GİRİT USULÜ FIRINDA KABAK
                                 
      MALZEMELER:
        
6 Adet küçük kabak
 1 baş sarımsak         
 Yarım kg domates
 Yarım çay bardağı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı biber salçası
  tuz
         
 YAPILIŞI:

              Kabaklar resimde görüldüğü gibi kesilir. Aralarına sarımsaklar yerleştirilir.(isterseniz üzerlerine de serpiştirebilirsiniz. Ama içine yerleştirildiğinde lezzetini daha iyi çekiyor).Kabukları soyulup yemeklik doğranmış domatesler bir fırın kabına konulur. Biber salçası ve isteğe göre tuz eklenir, yağı da ilave edilip, salça domateslere dağılacak şekilde karıştırılır.

      Üzerine kabaklarımız yerleştirilir. Kaptaki domateslerin bir kısmı kabakların üstüne serpiştirilir. Üzerine 1 çay bardağı su eklenir.(Yeterli gelmezse yeniden su eklenebilir.)

     Yemeğimizi önceden 200 derecede ısıttığımız fırınımıza veririz. Kabak yemeğimizin özelliği yağıyla kalmasıdır. Fırında üstü kızardıktan sonra, ben alt kısmını da kızarsın diye çeviriyorum. Tekrar üstü kızarınca fırından alıp servise sunuyoruz.
              *Kabak yemeğimiz güzel bir diyet yemeğidir. Kabak yemeği ocakta kolay pişmesine rağmen fırında geç pişer. Fırınınız turbo ise sorun yok demektir. Zamanım çok kısıtlı olduğunda ben kabakları önce tencerede pişirip daha sonra fırının ızgarasını yakarak suyunu çektirip üzerinin kızarmasını sağlıyorum. Yanında şehriyeli bulgur pilavı güzel gidiyor J Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder