22 Eylül 2012 Cumartesi

FIRINDA ETLİ KURU FASULYE




MALZEMELER

500 gr kuru fasulye (özellikle bulabilirseniz İspir fasulyesi)

arzu ettiğiniz miktarda et

1 çorba kaşığı tereyağı

1çay bardağı zeytinyağı

1 orta boy kuru soğan

4 orta boy domates

1çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası
tuz
geceden ıslatmak için eşit oranda su ve süt

YAPILIŞI:

  Bir gece önceden  fasulyelerimizi  yarı su yarı süt  oranıyla  bir miktar da tuz ekleyerek ıslatırız. Ertesi gün ıslattığımız fasulyeleri yıkarız ve bir miktar haşlarız(yarı pişmiş kıvamda). Diğer tarafta etlerimizi güzelce başka bir tencerede yağımızla pişiririz. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanımızı ilave ederek biraz öldürürüz. Salçamızı, doğranmış domateslerimizi de ilave ederek karıştırırız. Ardından fasulyelerimizi de ekleriz tuz ilavemizi yaptıktan sonra fırın kabımıza aktarırız. Bir tarafta kaynamış olan suyumuzu fasulyelerin üzerine ekleriz. 200 derece ısınmış fırınımızda pişmeye bırakırız. Fasulyemizin pişmesine göre sıcak su ilavesi yaparız. Üzeri kızarmaya yakın arzu ederseniz tüm olarak yeşil biber serpiştirip fasulyemizle birlikte kızarmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun...
Bu tarifi kızım Gülsüm Çayelinde öğrendi. Bize ilk o yaptı, ben de ondan öğrendim :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder